Σοκολατόπιτα

Ελληνική

Για όλουςΓια πάρτυΓλυκάΕίμαι πικραμένοςΚολατσιόΧορτοφαγική

Print
  • Διάρκεια:
  • Μερ./Τεμ.: 8 Άτομα
  • Επίπεδο Δυσκολίας: Μέτρια
  • Στάδια Παρασκευής: 4
  • Comments: 0
  • Υλικά: 9
Published 279 recipes
Βαθμολογία:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...
Tip Συνταγής

Δεν είναι πίτα, ούτε κέικ! Αποτελεί ένα γλύκισμα ανάμεσα σε τούρτα και σουφλέ. Κάνει την εμφάνιση της στη ζαχαροπλαστική στα τέλη της δεκαετίας του 1880, και μόλις πριν μερικές δεκαετίες και στην Ελλάδα. Σερβίρεται ιδανικά με παγωτό και θεωρείται ένα από τα πιο νόστιμα σοκολατένια γλυκίσματα.

Υλικά
Μερίδες
  • κουβερτούρα ψιλοκομμένη 250 γρ
  • αλεύρι για όλες τις χρήσεις 40 γρ
  • ζάχαρη 75 γρ
  • αυγά 3
  • γάλα φρέσκο 30 ml
  • μαργαρίνη 90 γρ
  • Για το γλάσο:
  • κουβερτούρα ψιλοκομμένη 175 γρ
  • κρέμα γάλακτος 150 ml
Διαθρεπτική Αξία ανά Μερίδα
  • ΕΝΕΡΓΕΙΑ (Kcal) 483,5
  • ΠΡΩΤΕΪΝΗ (gr) 5,9
  • ΛΙΠΑΡΑ (gr) 34,1
  • ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ (gr) 46,9
  • AΛΑΤΙ (gr)0,2
4 Στάδια παρασκευής

1ο Στάδιο

2ο Στάδιο

3ο Στάδιο

4ο Στάδιο

Σχετικές Συνταγές
Σχόλια