Ριζότο με κρόκο και παρμεζάνα

Ελληνική

Για όλουςΜεσημεριανόΧωρίς Γλουτένη

Print
  • Διάρκεια:
  • Μερ./Τεμ.: 6 Άτομα
  • Επίπεδο Δυσκολίας: Μέτρια
  • Στάδια Παρασκευής: 3
  • Comments: 0
  • Υλικά: 13
Published 279 recipes
Βαθμολογία:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...
Tip Συνταγής

Το ρύζι Arborio είναι μια Ιταλική ποικιλία ρυζιού με μικρούς κόκκους που εκφύεται στην ομώνυμη πόλη.

Υλικά
Μερίδες
  • ρύζι Arborio 400 γρ
  • λευκό κρασί80 ml
  • κρόκο Κοζάνης10 ίνες
  • ζωμό λαχανικών650 ml
  • φρέσκο βούτυρο σε κύβους 160 γρ
  • αλάτι 8 γρ
  • κρασί λευκό Μαλαγουζιά750 ml
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι6 γρ
  • ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο 100 γρ
  • ελαιόλαδο45 ml
  • θυμάρι φρέσκο 5 γρ
  • τριμμένη παρμεζάνα 60 γρ
  • φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο10 γρ
Διαθρεπτική Αξία ανά Μερίδα
  • ΕΝΕΡΓΕΙΑ (Kcal)563,2
  • ΠΡΩΤΕΪΝΗ (gr)9,7
  • ΛΙΠΑΡΑ (gr) 31,9
  • ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ (gr) 59,1
  • ΑΛΑΤΙ (gr) 1,4
3 Στάδια παρασκευής

1ο Στάδιο

2ο Στάδιο

3ο Στάδιο

Σχετικές Συνταγές
Σχόλια