Μοσχαρίσια εσκαλόπ με σάλτσα ροκφόρ

Διεθνής

Για όλουςΓιορτάζωΚρέαςΜεσημεριανόΠλούσια σε σίδηρο

Print
  • Διάρκεια:
  • Μερ./Τεμ.: 4 Άτομα
  • Επίπεδο Δυσκολίας: Μέτρια
  • Στάδια Παρασκευής: 3
  • Comments: 0
  • Υλικά: 7
Published 279 recipes
Βαθμολογία:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...
Tip Συνταγής

Βασικό συστατικό αυτής της συνταγής είναι το ροκφόρ, ένα γαλλικό ημίσκληρο τυρί ονομασίας προέλευσης. Το ροκφόρ (roquefort) παρασκευάζεται από πρόβειο γάλα και ωριμάζει αποκλειστικά στα φυσικά σπήλαια Καμπαλού στο χωριό Ροκφόρ-σιρ-Σουλζόν της νοτιοδυτικής Γαλλίας, από το οποίο έλαβε το όνομά του. Ονομάζεται ο «βασιλιάς των τυριών» ή θεωρείται βασιλικό τυρί και όχι άδικα, αφού είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, λιποδιαλυτές βιταμίνες, ασβέστιο, φώσφορο, νάτριο και περιέχει και πολύ μικρά ποσοστά λακτόζης.

Υλικά
Μερίδες
  • μοσχάρι ελιά κομμένο σε λεπτές φέτες 800 γρ
  • ηλιέλαιο 90 ml
  • ροκφόρ τριμμένο 100 γρ
  • κρέμα γάλακτος 400 ml
  • γάλα πλήρες 100 ml
  • αλάτι 6 γρ
  • πιπέρι μαύρο τριμμένο6 γρ
Διαθρεπτική Αξία ανά Μερίδα
  • ΕΝΕΡΓΕΙΑ (Kcal) 911,4
  • ΠΡΩΤΕΪΝΗ (gr) 52,3
  • ΛΙΠΑΡΑ (gr) 75,9
  • ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ (gr) 4,9
  • AΛΑΤΙ (gr)0,9
3 Στάδια παρασκευής

1ο Στάδιο

2ο Στάδιο

3ο Στάδιο

Σχετικές Συνταγές
Σχόλια