Μηλόπιτα Πηλίου

Τοπική Παραδοσιακή

Για όλουςΓια πάρτυΓιορτάζωΓλυκάΕίμαι πικραμένοςΖύμες / ΠίτεςΘέλω τη μαμά μουΦθινόπωροΧειμώναςΧορτοφαγική

Print
  • Διάρκεια:
  • Μερ./Τεμ.: 12 Άτομα
  • Επίπεδο Δυσκολίας: Δύσκολη
  • Στάδια Παρασκευής: 5
  • Comments: 0
  • Υλικά: 9
Published 306 recipes
Βαθμολογία:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...
Tip Συνταγής

Το Πήλιο φημίζεται για τα μήλα και τα γλυκίσματα με βάση αυτό. Η μηλόπιτα αποτελεί ένα υγιεινό επιδόρπιο που μπορεί να καταναλωθεί ακόμη και ως πρωινό ή σνακ ή συνοδευτικό του καφέ. Τα μήλα περιέχουν φυτικές ίνες, βιταμίνη Α, κάλιο και ασβέστιο. Η συγκεκριμένη μηλόπιτα περιέχει αρκετά λιπαρά και χρειάζεται προσοχή στην έννοια της μερίδας.

Υλικά
Μερίδες
  • κόκκινα μήλα τριμμένα6
  • αλεύρι τύπου φαρίνα600 γρ
  • αυγά 5
  • μαργαρίνη μαλακωμένη 400 γρ
  • ζάχαρη 400 γρ
  • γάλα πλήρες 250 ml
  • κανέλα τριμμένη3 γρ
  • βανίλια σκόνη 1 φυσίγγιο
  • άχνη (για το ντεκόρ)70 γρ
Διαθρεπτική Αξία ανά Μερίδα
  • ΕΝΕΡΓΕΙΑ (Kcal)650,7
  • ΠΡΩΤΕΪΝΗ (gr)7,6
  • ΛΙΠΑΡΑ (gr)30
  • ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ (gr)89
  • ΑΛΑΤΙ (gr)0,3
5 Στάδια παρασκευής

1ο Στάδιο

2ο Στάδιο

3ο Στάδιο

4ο Στάδιο

5ο Στάδιο

Σχετικές Συνταγές
Σχόλια